Linie de pregătire a amestecului uscat pentru producerea sticlei (Fabrica de sticlă din Chișinău, Moldova)

Destinație sistem:  Sistemul automat este preconizat pregătirii amestecului uscat pentru producerea sticlei conform rețetei selectate.

Modul de funcționare: Sectorul de pregătire a amestecului uscat pentru producerea sticlei este dotat cu 8 buncăre pentru cîntărirea fiecărui component în parte. Sistemul  automat de control umple fiecare buncăr de cântărire cu 10% mai mult decît masa scrisă în rețetă. După incărcarea tuturor buncărelor, are loc descărcarea componentelor pe linia transportoare. Descărcarea componentelor se desfășoară într-o anumită ordine, cu o anumită întârziere între descărcarea componentelor, conform rețetei alese. După terminarea descărcării sistemul fixează greutatea reală a componentelor care au fost dozate, verifică eroarea față de mărimile așteptate și începe amestecarea componentelor. În timpul amestecării substanțelor uscate din mixer, se adaugă apă conform rețetei și se umplu buncările de cîntărire pentru următorul amestec. După terminarea amestecării, produsul este transportat la depozit. La următoarea dozare a componentelor se ia în calcul eroarea ultimei cîntăriri. În așa mod eroarea de dozare se apropie de zero (fapt confirmat de analizele de laborator).

Tipuri de senzori: senzori de greutate, controlere de afișare greutate (Vishay), limitatori de cursă, senzori de mișcare, debitmetru.