Sistemul de presare a semințelor de floarea soarelui

Menirea sistemului: Controlul automat al echipamentelor de transport, echipamentelor de decojire și presare a semințelor de floarea soarelui.

Modul de funcționare: Sistemul pornește inițial echipamentele tehnologice (sistemul de aspirație, sistemul de decojire, sistemul de vînturare, încălzește prăjitoarele), după care pornește echipamentul de transport, de la sfîrșit spre început, în dependență de traseul ales de operator. Cînd sunt pornite toate elementele de transport, operatorul deschide poarta de semințe și pornește echipamentul de presare. În timpul funcționării sistemul verifică tot echipamentul (nivelurile din silozuri, temepratura uleiului, temeperatura apei de răcire, temperatura aburului de încălzire, curenții electrici al motoarelor etc.). În cazul apariției unei erori, este informat (vizual și auditiv) operatorul, iar elementele care trebuie interblocate, sunt oprite pînă la eliminarea cauzei avariei.

Întreg sistemul este controlat de plc-uri Siemens S7 315-2 PN/DP, S7 1214, panouri HMI Siemens KTP 600, SCADA Siemens WinCC Proffessional.

Tipuri de senzori: senzor de mișcare al elementelor de transpor, transformatori de curent, limitatori de cursă, senzori de nivel continuu, senzor de nivel discret, senzor de temeperatură, senzor de presiune a aburului, senzor de presiune al aerului.